City Trippin’: Chez Prune


Vorige week was ik met fotograaf Tim Dirven op stap in Parijs, voor een interview met acteur Johan Leysen. Die man heeft een indrukwekkende theater- en filmcarrière, maar is in Vlaanderen zo goed als onbekend. Nu speelt hij aan de zijde van George Clooney in The American. Dat is na Control de tweede film van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn, en ik kan niet wachten om hem te zien. Met Leysen had ik een bijzonder warm en interessant gesprek over ‘het werk, de liefde en het leven’, de drie redenen die hem naar eigen zeggen naar Parijs geleid hebben.
Het gesprek vond plaats aan de Quai de la Seine, een buurt waar ik nooit eerder geweest was. Het bevindt zich in het noordoosten van Parijs en bestaat uit prachtig gerenoveerde dokken. In de loodsen die aan beide zijden van het water lagen zat één bioscoop, met daarin leuke cafés. Koop je aan de ene kant een ticketje voor een film aan de andere kant, dan brengt een bootje je naar de overkant.
Het gesprek en de foto’s, die zaterdag in Zeno in De Morgen verschijnen, zaten erop tegen rond halféén, en we vroegen aan mijnheer Leysen waar we nog iets konden gaan eten en hoe we het best de twee uur die ons nog in de Franse hoofdstad restte konden spenderen (als ik op mijn lange reis één iets geleerd heb, dan wel: always trust the locals). Hij vertelde ons dat we langs het water tot aan de Place de la Republique konden wandelen, en dat we dan op een bepaald moment aan onze rechterzijde veel leuke bistro’s zouden tegenkomen, waaronder Chez Prune, waar we iets moesten eten.
Zo gezegd zo gedaan. Chez Prune is inderdaad een leuk adres. De ober, die wellicht door had dat we des petits Belges waren en ons de hele tijd met een grijns te woord stond, gaf ons een kaart waarop maar vijf gerechten stonden. Altijd een goed teken, want dan weet je dat het eten niet uit de diepvries de microgolf in gaat. Ik at lekkere zalm met puree, en Tim koos voor iets Vietnamees. En ondertussen genoten we van de typisch Parijse sfeer, met de typisch Parijse (mooie) vrouwen en de typisch Parijse (hippe) jongens rond ons. Als je nog eens in de stad bent, Chez Prune vind je in 36, Rue Beaurepaire – Quai Valmy. Santé!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s