The Selby is in your place

Tot gisteren had ik nog nooit gehoord van Todd Selby alias ‘The Selby’, maar toen ik een cappucino ging drinken in de fantastische koffiebar Walter zei mijn vriend Niek de hele tijd dat hij aan het twijfelen was om een boek te kopen dat hij eerder die dag had zien liggen in Toykyo, de über-coole shop in de Gentse Hoogpoort waar ik niet mag binnen stappen, of ik ben gegarandeerd 50 euro lichter. Zodra de cappunico achterover was geslagen zijn we toch maar naar de shop vertrokken, om nog net voor sluitingstijd een kwartiertje weg te dromen in de fantastische foto- en streetart-boeken.
Niek heeft uiteindelijk het boek gekocht waar hij al de hele middag over twijfelde: ‘The Sylby is in your place.’ Het boek is eigenlijk ontstaan uit een website: The Selby.  Daarop plaatst Todd Sylby foto’s van kleurrijke huizen van creatieve mensen die hij gaat bezoeken. Met waterverf maakt hij ook schilderijen en de foto’s en de kunstwerkjes combineert hij op een grafische manier die bijzonder aanstekelijk werkt. Op zijn website kan je uren – of beter: dagen – wegdromen in de fabuleuze huizen in New York, LA, Parijs en Sydney. Door zijn blog is Selby de nieuwe chouchou geworden van de hipcats overal ter wereld en wordt hij tegenwoordig gevraagd om reclamecampagnes van Louis Vuitton en Nike te ontwerpen.
Stuur hem eens een mailtje en misschien komt hij ook voor een paar dagen bij u wonen.
Uitstekend portret van The Selby in The New York Times lees je hier en een interview uit New York Magazine vind je hier.

Advertenties

2 Reacties op “The Selby is in your place

  1. Dag Brecht,
    Verhaal + interview stonden een tijdje geleden ook al in De Morgen Magazine. Ken je eigen krant :-). Zo zie je maar dat je het niet altijd in The New York Times moet gaan zoeken. Was De Morgen Magazine nu ook zo gesofisticeerd als NYT, dan kon ik hier de link meegeven, maar helaas…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s