Globe Bikes

Globe_haul_roadbikeaction

Globe_Roll_roadbikeaction

Telkens wanneer ik de kans krijg in Amsterdam rond te wandelen, geniet ik met volle teugen van de manier waarop de Amsterdammers door hun stad tsjezen. De meesten doen dat op moderne fietsen, maar meer dan overal elders zie je daar nog oude maar onverwoestbare modellen van legendarische Nederlandse merken, zoals Batavus of Gazelle. Fijn is dat die merken die traditionele modellen nog altijd op de markt brengen, zoals deze bijvoorbeeld,  iets wat in de autosector naar mijn gevoel veel te weinig gebeurt (wat zou het heerlijk zijn als je vandaag een Saab, een Peugeot of een Cadillac zou kunnen kopen met een moderne, milieuvriendelijke motor maar met de carrosserie en het overgrote deel van het interieur van de modellen uit de seventies). Nog fijner is dat er zelfs af en toe nieuwe merken opduiken die de traditionele fietsentraditie vandaag nieuw leven in blazen. Een mooi voorbeeld is Globe, dat ik leerde kennen door een fijn artikel in het jongste nummer van Monocle. Globe is een dochtermerk van Specialized, een Amerikaans bedrijf dat zich in no time tot één van de hipste merken heeft weten te kronen onder mountainbikers en wielertoeristen (en waarmee ook Tom Boonen koerst). Globe heeft ondertussen zes modellen uit, die nauw aansluiten bij die waarop mensen al honderd jaar rijden maar die tegelijk ook een aantal nuttige nieuwigheden in zich hebben die de moderne stadsmens van pas komen. Officiële prijzen heb ik nog niet gevonden, maar ik zie dat ze door Britse internetshops voor 600 à 900 euro verkocht worden. Best pricey, voor iets wat – jammer genoeg – snel mishandeld of gestolen wordt zodra je het ergens achterlaat. Ondanks dat minpunt spring ik de komende weken wellicht wel eens binnen bij één van de Belgische fietsenwinkels  waar ze volgens de officiële website verkocht zouden worden. 

Advertenties

2 Reacties op “Globe Bikes

  1. Ja toch wel een duidelijke trend deze oldskool styled bikes met hun modern day comfort & mechanism.
    Zelfs een merk als Trek, toch wel bekend voor zijn ultramoderne mountainbikes, heeft tegenwoordig een vette urban series (http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/urban/)
    Zoek je iets gelijkaardig, goedkoper en van Belgische makelarij (Pittem) ga dan voor de Craighton of de Jules van ACHIELLE. (http://www.achielle.be/NL/modellen.php) Verkrijgbaar oa. bij de Fietsenfikser in Antwerpen. (http://www.fietsenfikser.be/site/)

  2. Heel mooie velo’s allemaal, maar nadat ik al twee fietsen verder ben (één gepikt, één vernield) door ze twee uur voor de deur van een cafee te zetten, weiger ik nog meer dan 50€ te betalen voor een fiets…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s