Who let the dog out?

 

dsc084141

Mijn excuses om zo weinig blogposts te posten, deze week. Daar is een goede reden voor: Bazza aka den Bazzer. Zijn baasje dropte hem vorige week voor tien dagen bij ons, omdat hij een week van livin la vida loca moest gaan spelen in Florida. Dat beest woont nu al een dag of zes bij ons in. In het begin leek Bazza een beetje verliefd op mij. Dat liet hij ook geregeld blijken, door zijn twee poten rond mijn been te gooien en vervolgens dancemoves uit zijn heup te schudden die ik persoonlijk liever Tanja Dexters rond een paal zie uitvoeren. Maar ik moet zeggen: de liefde is wederzijds geworden, al moet u zich daar vooral niet teveel bij voorstellen.

Omdat den Bazzer meer energie heeft dan Bart Peeters en Peter Van de Veire samen gaan we er zo’n vijf keer per dag mee wandelen. Soms een tourtje rond den blok, maar even vaak een fikse wandeling dwars door de stad. Het toeval wil dat Bazza’s baasje samen met zijn hond het weer van Miami bij ons heeft achtergelaten.

De combinatie van beiden zorgde ervoor dat ik in geen tijden niet meer zo genoten heb van niets doen. ‘t Is te zeggen: slenteren, stoppen bij elke boom, even op een bankje zitten in het Baudelopark, Knack lezen, terugkeren over de mooiste pleinen van het land, nog eens stoppen voor een koffie op een terras, een praatje slaan met iemand die ik lang niet meer was tegengekomen… Allemaal ‘s morgens, wanneer de stad stilaan wakker wordt maar nog lang niet de drukte van de namiddagen heerst. Daar ben ik Bazza eeuwig dankboor voor.

Heel wat mensen moeten niets van honden weten. Het is vreemd om te zien hoe sommigen al van meters afstand aan de kant gaan of zelfs de straat oversteken, omdat ze je met dat beest zien afkomen. Nochtans, d’er bestaat geen beter medicijn tegen stress dan een labrador in huis. Jezelf nog uit de zetel halen ‘s avonds laat, wanneer je net een aflevering Temptation Island hebt verteerd, is vijf seconden lastig. Tot je naar zijn gelukkige kop kijkt en zijn staart al volop alle glazen op de salontafel aan het omver kwispelen is. Je kan je ook niet voorstellen hoe zo’n avondwandeling de gedachten verzet, voor het slapen gaan. En als hij ‘s morgens beneden aan de trap alweer met zijn tong half uit zijn mond staat te wachten tot je zijn leiband grijpt, begin je de dag meteen goedgemutst. Weg ochtendhumeur! Willen de politici de verzuring aanpakken, dan dan moeten ze iedereen een labrador cadeau doen. De wereld zou er stukken mooier uitzien.

Advertenties

2 Reacties op “Who let the dog out?

  1. Pingback: Bazza « Brechtdc’s Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s