Not another magazine

dsc08436

Het gebeurt niet elke dag dat er een leuk, cool, interessant en spiksplinternieuw tijdschrift in je bus valt. Dat was – u voelt me komen – vandaag wel zo. Dames, heren, mag ik u voorstellen: het eerste nummer van Postrmag. De colofon leert me dat hierachter een uitgever zit die luistert naar de naam Not Another Graphic Designer (het is eens wat anders dan Christian Van Thillo of Rik De Nolf). Het eerste nummer ging over de crisis in de media. Zelf word ik opgevoerd als één van drie connoisseurs ter zake en prijk zo naast Peter Vandermeersch, wat teveel eer is. De journalist in kwestie was echter een ex-collega en nog altijd een kameraad die ik graag en vaak tegenkom aan een plaatselijke toog, wat neen zeggen moeilijker maakt.

De teksten zijn leuk geschreven, helemaal anders dan je van de traditionele media gewoon bent. Voor het eerst kreeg ik een blad in de handen die gemaakt is door gasten die duidelijk zijn opgegroeid in het internettijdperk (terwijl het meestal andersom is: mensen uit de traditionele media proberen websites te maken). Het is boeiend om te zien wat er dan gebeurt.

De meest ingrijpende vernieuwing van Postrmag is duidelijk het formaat. Het bestaat uit amper één pagina, zo groot als een poster. Op de andere kant staat de enige sponsor van dienst. Voor die sponsor maakt dit het natuurlijk interessant om de portefeuille boven te halen, want meer media-aandacht kan je moeilijk krijgen. Ook voor de not another graphic designer moet dit formaat leuk geweest zijn om met allerlei designs te spelen. Maar voor één iemand is het niet handig: de lezer. En die zou altijd op de eerste plaats moeten komen. Ik heb het magazine proberen te lezen op de trein. Ik kan je zeggen: het was geen zicht. Maar die sponsor langs achter, die zal het wel fijn gevonden hebben.

Advertenties

6 Reacties op “Not another magazine

 1. Hey

  en toch is er een manier om hem te lezen zonder uw mede passagiers lastig te vallen.
  Misschien posten we wel eens een handleiding op de site.
  Op die manier valt hij wel lekker op 🙂

 2. Ondertussen ook in Antwerpen in Fish & Chips, Artifex, A Cut Above, Urban Outfitters en Avenue te vinden.
  In Brussel in Alice Gallery.
  In Gent bij MacFly maar ook bij Rewind Store, Limits, Animal Store, Cream en in de Vooruit.
  In Aalst in Kunstencentrum Netwerk.

  Binnenkort komt er een lijst op de website te staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s