Amazon lanceert nieuwe versie Kindle

kindle20

Jeff Bezos, oprichter van Amazon, heeft vandaag in New York de Kindle 2.0 voorgesteld. Dat is de opvolger van de eerste Kindle, een elektronische reader waarop je boeken of kranten kan lezen. De eerste Kindle was de eerste e-reader waarvan iedereen vond dat de schermervaring bijzonder goed was. Daardoor denken velen dat de Kindle voor boeken zou kunnen betekenen wat de iPod voor muziek heeft gedaan. Het ding heeft een draadloze internetverbinding, waardoor je altijd en overal nieuwe boeken kunt aankopen. Je kan er ook heel wat boeken op bewaren, waardoor je niet langer op reis vijf boeken hoeft mee te sleuren.
De nieuwe versie ziet er iets beter uit, heeft meer geheugen en heeft, jawel, een speakerfunctie. Naar verluidt zou je kunnen overschakelen van lezen naar luisteren. Zo kan je dus een boek lezen, maar in de wagen naar een stem luisteren die verder vertelt. Whoehoe!
Eén probleem: Amazon weigert nog altijd om het supercoole gadget in Europa te lanceren. Misschien moet ik overwegen niet langer boeken via Amazon aan te kopen, tot de Kindle 2.0 in België verkrijgbaar is. Nèh.
Bekijk het filmpje over de nieuwe Kindle hier.

Advertenties

2 Reacties op “Amazon lanceert nieuwe versie Kindle

  1. Hallo,
    Even meedelen dat Amazon wel bereid is om de nieuwe Kindle in Europa te lanceren. Vanaf 19 oktober zal hij in Europa geleverd worden vanop de website van Amazon.com. Ik heb er alvast ééntje in voorverkoop besteld.
    Met vriendelijke groeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s