e-Congé

Alex, de man achter het onvolprezen webmagazine On-Point en mijn grote gids in cyberspace, neemt vanaf maandag vier weken e-Congé. Het is van moeten, beweert hij, anders gaat zijn gezondheid naar de kl-ten. Hij zal nog mailen en wat op het web surfen, maar zegt vier weken lang neen tegen Facebook, MySpace, blogposts, twitters, RSS-feeds… 

Ik moet zeggen dat ik hem begrijp. Een mens doet tegenwoordig niets anders meer dan een godganse dag mails beantwoorden, Facebook-statussen updaten, comments plaatsen, foto’s bekijken, twitters posten en lezen, links doorspelen… Facebook is zelfs drukker geworden dan een kruispunt in het centrum van Tokyo. Allemaal samen oversteken, nu! En tussen de soep, de patatten en al dat getwitter door moeten nog stukken worden geschreven, liefst zo goed mogelijk, want uiteindelijk is het daarvoor dat Christian Van Thillo elke maand ???? euro op mijn rekening stort. Ik stuur hem binnenkort een kaartje, wanneer ik met e-Congé ga.

Zaterdagavond draait Alex, ook bekend als Mr. Mungus alias de helft van Vic en LLoyd (that man got more names dan Jay-Z), samen met Jay to the C (lid van Grazzhoppa’s Big Band) de platen in Bazaar, het zaaltje achterin de Charlatan. Superklein, maar wel het grootste partykot van Gent en omstreken (de Cocorico niet meegerekend, off course). Mr. Mungus en JC kennende zullen dat super smooth soul platen worden. Die draaien ze niet de hele avond met een laptop, maar hoofdzakelijk met  good old vinyl platen op de analoge ones and two’s. Zoals het hoort. Zijn e-Congé zal goed begonnen zijn.

Advertenties

4 Reacties op “e-Congé

  1. that’s right! e-conge baby! kijk er al naar uit 🙂

    (kleine nuance, als we draaien, gaat het van funk over reggae naar zwaren house en disco, langs wat hiphop en zelfs jazz 😉 met jtothec live op de microkorg en op de vocals… ons concept is de afgelopen jaren sterk geëvolueerd zeg maar, hahaa)

  2. een welgekomen break. geeft wat tijd en adem om wat achterstand goed te maken. hopelijk volstaan 4 weken om de docu pareltjes in de rubriek ‘the long play on a lazy day’ te bekijken.

  3. Pingback: Madrid is the new black « Brechtdc’s Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s