Steve Jobs verlaat tijdelijk Apple

jobs21

Meer info.

Advertenties

Een Reactie op “Steve Jobs verlaat tijdelijk Apple

  1. Steve Jobs verlaat Apple, “oei oei oei”, zegt de maclovin’wereld dan in koor. Paniek! Alsof binnenkort al hun geliefde gadgets van de markt zullen verdwijnen.

    Ik wil daar toch graag even iets over kwijt. Oké Jobs left, came back and “saved” Apple. Macintosh was dood zonder hem, zo zou je het zwart-wit kunnen stellen. Hij trok de kar, hij zorgde ervoor dat een nieuwe wind waaide in het zonnige SF. Helemaal mee akkoord. En aangezien iedereen er van uit gaat dat deze man Apple in 11 jaar van het slop naar de top bracht mag er gesteld dat Jobs echt wel een straffe gast is als het over business, marketing, technology en misschien ook wel design gaat. Klaar.

    Maar is het niet ongeloofleijk naïef om te denken dat Jobs in die 11 jaar alles voor de bakker kreeg? Is het niet wenselijk om er van uit te gaan dat Jobs er in die 11 jaar ook alles aan gedaan heeft om zich met de beste mensen uit de industrie te omringen? Mensen die het geheel dragen, een nieuwe generatie die hem maar al te vaak eens een idee influisterd die beter is dan wat hij zelf in gedachten had, uiteraard is en blijft hij dan wel de credits voor het geheel opstrijken. En ook nog; de directe Jobs omgeving zal ongetwijfeld veel van Steve geleerd hebben, wie zegt dat iemand uit die kringen niet met nieuw inzicht naar voor komt. Inzicht die de kennis van Jobs omvat en er een nieuwe draai aangeeft…

    Of vergeten we, het nieuwe gooit het oude omver, of je moet gewoon rustig wachten tot er een plaatsje vrijkomt om op te staan en je kans te grijpen. Apple heeft misschien zelfs de algemene filosofie voor een stuk mee veranderd, waarom kan het geen tijd zijn voor een nieuwe betere “Apple”.

    Nog een laatste: geen paniek, onkruid vergaat niet. After all waren Jobs en Gates allebei “tjoolers” vroeger, little hippie rascals die met moeite wisten waar in waar uit, in het midden van de woestijn van het leven genoten en kartonnekes plakten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s