Jack Bauer is back

24redemptionFans van de beroemde tv-reeks hebben er lang op moeten wachten, maar zaterdag keert Jack Bauer terug. 2BE zendt die avond 24 Redemption uit, een twee uur durende prequel die het zevende seizoen van de populaire tv-reeks vooraf gaat. Dat seizoen is uitgesteld door de staking van de scenaristen eind vorig en begin dit jaar. 

Enkele weken geleden vloog ik naar Los Angeles en New York. In de city of angels kreeg ik Redemption te zien. Echt helemaal kapot was ik er niet van. De film vertelt chronologisch een verhaal van twee uur, zoals de tv-reeks zich afspeelt op één dag van 24 uur. Zoals gewoonlijk raast het als een TGV voorbij. Aan spanning geen gebrek. Nog een pluspunt is de intrede van tal van klasse-acteurs, zoals Robert Carlyle, die de rol van Daffy in The Beach en Begby in Trainspotting vertolkte, en Jon Voight, wereldberoemd sinds Midnight Cowboy en de vader van Angelina Jolie. Maar Jack Bauer weet opnieuw op miraculeuze wijze te ontsnappen uit situaties waar geen mens ooit uit raakt. Daardoor begint hij steeds meer op MacGyver te lijken. En op James Bond, want ook de product placement heeft nogal opvallend zijn weg naar de scenario’s gevonden.

Een paar dagen na de screening in LA mocht ik onder andere Robert Carlyle, Jon Voight én Kiefer Sutherland interviewen in New York. Net als Bram Van Deputte, de vriendelijke presentator van Moviesnackx op JIM die meegereisd was. De interviews met Sutherland en Carlyle verschijnen zaterdag in De Morgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s